Runkosarja
9.2.2013, 15:00
ISB
10 - 7
SB Kauhajoki
Ilmajoki, Ilmajoki-Halli
Miehet edustus

Raportti

Ennakko:
KAUHAJOKI VIRTAA LAUANTAINA KOHTI ILMAJOKEA

Sunnuntain messujen jäätyä turhan usein Ilmajoen salibandyväeltä väliin, on tullut aika pelata kauden ensimmäinen kotiottelu lauantain ratoksi. Vieraaksi painipitäjän ylpeys saa SB Kauhajoen.

Vieraiden ensimmäinen kausi kakkosessa on osoittautunut tuloksellisesti haastavaksi. Ajoittain peli on pyörinyt erittäin mallikkaasti, mutta esitys on realisoitunut toistaiseksi ainoastaan kahtena voittona. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa ISB:lle päänvaivaa aiheuttivat erityisesti vieraiden erittäin nopeat hyökkääjät Miko Mettälän johdolla. Myös kauhajokisten viidestä maalista neljässä mukana ollut Juha-Matti Kiviluoma esiintyi pirteästi ja olikin kentän toiseksi tehokkain Kiviluoma. Kaksi erää tasaisesti edennyt ottelu päättyi tuolloin murhaavan kolmannen erän ansiosta lopulta ilmajokisten 5-14 voittoon.

Kotijoukkueen osalta kuntopuntari on mallia sydänkäyrä. Ensin sarjajumbo PB Team Vaasasta hankki kauden ensimmäisen voittonsa ilmajokisten kustannuksella ja viime viikonloppuna taas sarjajohtaja SB Vaasa II sai kokea kauden ensimmäisen tappionsa Ilmajoki-hallilla. Sen verran on ilmeisesti kevätaurinko kuitenkin taivaalta jo paistanut, että muutaman kokeneemman pelaajan rauta alkaa lämmetä. Ja kun rauta alkaa lämmetä, on syytä takoa. Joukkueen iso C, Eero Rahnasto on parhaansa mukaan tätä ajatusta noudattanut ja onkin kivunnut jakamaan seuran alltime tilaston kärkipaikkaa. Se, saako kovana rattimiehenä tunnettu Rahnasto vilkun päälle ja perävalot Miika Toivion näkökenttään onkin eri asia.

Otteluisäntänä toimii Ravintola Artti, joka huhujen mukaan on luvannut palkita kaikki yli sata kiloa painavat kotijoukkueen valmentajat ottelun jälkeen paikan nimikkoburgerilla.

ISB – SB Kauhajoki
Lauantai 9.2.2013 klo 15.00

Ainoastaan nimellistä viiden euron pääsylippua lukuun ottamatta paikalle on vapaa
pääsy.

Raportti:

LAUANTAIVOITTO KAUHAJOESTA
Otteluun lähdettiin hieman erikoisista asetelmista, sillä ISBn vahvuudessa taisteli alle kolme kenttää miehiä. Miehiä oli poissa erinäisistä syistä ja juuri ennen ottelun alkua Kuusisto teki ratkaisun: ei peliä, että riittää paukkuja illan saunailtaan.
Otteluun lähdettiin siis kolmella hyökkäyskentällä ja 5:llä puolustajalla.

1.Erä
Ottelun alussa mentiin melko hyvällä vauhdilla päästä päähän, molemmilla joukkueilla oli omat tonttinsa, mutta avausmaalia saatiin odottaa aina noin 5 minuutin kohdalle, kun Kauhajoen alakerran herra ja hidalgo Ilkka Kittilä laittoi pallon reppuun, maaliin loistavan syötön tarjoili Juha Kulmala. Vieraat vastasivat myös erän seuraavasta osumasta, tämän jälkeen vieraat myös sekoilivat itsensä jäähylle väärästä vaihdosta. Yyvee ehti vanheta reippaat puoliminuuttia kun kotijoukkueen konkari Miika Toivio sivalsi pallon kantista reppuun, maalin tarjoili Eero Rahnasto.
Tämän jälkeen vieraat jatkoivat maalintekoa kahdella osumalla, taululla seisoi siis 1-4, hieman yllättävästi, kotijoukkueen terävyys maalintekotilanteissa ei ollut riittävän korkealla tasolla. Ajassa 19.31 yyvee toimi jälleen saman tutkaparin toimesta, nyt oli Rahnaston vuoro tällätä pallo nahkaan, Toivion esityöstä.

2. Erä
Noin viisi minuuttia toista erää ja ISB tuli maalin päähän, Rahnaston vihainen kuti upposi maalin takakulmaan, Marko Viinikainen merkkautti syötön osumaan. Alle minuutti tästä ja Jere Kiviluoma tälläsi pallon vastustamattomasti maalin yläkulmaan ja peli oli tasan. Tämän jälkeen toisessa erässä ei enempää maaleja nähty, vaikka molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan yyveetä kertaalleen.

3. erä
Kotijoukkueen ensi kertaa johtoon vei Tomi Ania Olli Yli-Karjanmaan loistavasta esityöstä, maali oli illan yksi ehdottomista helmistä. 6-4 maalin taiteili Tuomas Haapalainen läpiajon päätteeksi, hallittu yhdenkäden rysty ja pallo alaseen.
Kauhajoki ei kuitenkaan luovuttanut, vaan taistelivat itsensä tasoihin, maaleista vastasivat Viertola Tero ja Kiviluoma Juha-Matti. Peli jälleen 6-6 ottelua jäljellä 7.55.
Seuraavasta osumasta vastasi jälleen Toivio, 3-2 hyökkäys muuttui läpiajoksi, eikä Mihun tassuja palellut, pallo putkista reppuun ja ISB 7-6.

Ajassa 54.15 nähtiin ottelun voittomaali, kun allekirjoittanut vastasi valmennusjohdolle myöntävästi kysymykseen, teetkö maalin. Kyseessä oli tietenkin rangaistuslaukaus, joka päätyi maalin takanurkkaan, tilanne 8-6. Seuraava maali tulikin oikealle miehelle, loistavaa kautta operoiva Jarno Haapamäki pääsi vihdoin linttaamaan kauden ensimmäisensä Ville Loukasmäen esityöstä, Japi on nälkäisesti hakenut maalia, nyt hän lupasi niitä lisää.
10 maali tuli jälleen Haapalaisen lavasta, upea chippi läpiajosta ja tilanteeksi 10-6. Kauhajoki pääsi vielä kertaalleen maalintekoon ajassa 59.59, ottelu päättyi siis lukemiin 10-7.

#8

Pöytäkirja: http://sbl02.lahtis-enterprises.com/statistics/salibandy/rt_event_frame.php?GAMEID=14462&LANG=FI&TYPE=5&SEASON=2013

Maalikooste by Aistimo Design: http://www.youtube.com/watch?v=UFY3U_4wXIY