Amerikaarto
Pietarsaari, Urheilutalo
Miehet II

Raportti

Ilmajoen mies salibandyn kakkosjoukkue matkasi lauantaina turvallisesti maan parhaan bussikuskin saattelemana Pietarsaareen 3. divarin turnaukseen. Jokainen viime vuoden pelaaja muisti edelliskerran Pietarsaaressa – pienestä kentästä, tuomareista ja jopa pukukopeista etsittiin syyllisiä omalle huonolle pelille viime kaudella.

Vastaan ensimmäisessä pelissä asteli SB Amerikaarto. Toimittaja ei ainakaan muista, että AK:lle olisi ikinä ennen hävitty ja sarjataulukkoa vilkaisemalla, pelin PITI olla selvä. Mausteena vielä, että AK astui kaukaloon tasan 9 kenttäpelaajan voimin. Onneksi kyseessä on maalintekopeli, missä eniten tehnyt tapaa voittaa.

Ensimmäinen erä oli tiivistettynä ”catastrophe”. ISB ehkä hieman pyöritteli pienessä askissa palloa, mutta AK:n nälkäiset miehet takoivat kolme maalia. Kaikki survottiin lähietäisyydeltä kaappiin. Järkytys oli suuri ja jokainen tiesi sisimmissään, että näin ei todellakaan saisi olla. Parempaan kyllä pystyttäisiin, jos halua ja tahtoa olisi ollut hitusen enemmän.

Toinen erä meni selvästi ISB:lle 4-1. AK kerkesi ensin jo hälyyttävään 0-4 johtoasemaan ja taas maalinedustalta. Tämän jälkeen alkoi pienoinen ryhtiliike. Erikoismaininta Neva-Keturille joka syötti 2 maalia. El Capitano teki mitä johtajalta vaaditaan, näytti esimerkkiä. Maalintekijät aikajärjestyksessä: Yrjänäinen, Ja.Haapamäki (YV), Ala-Huikku ja Jo.Haapamäki (YV).

Viimeisen erän toisella minuutilla Huhtanen väläytteli vetoaan bussikuskin syötöstä ja peli oli vihdoin ISB:n johtoasemissa. Sitten valtasi ilmeisesti hyvänolon- ja ”helppo peli” –tunne: AK kolmannella minuutilla tasoihin. Tasatilanteessa puhuttiin voittomaalista ja ainakin tasatilanteessa säilymisestä. Puolitoistaminuuttia ennen loppua AK kuitenkin niittasi taas vastahyökkäyksellä itsensä johtoon ja tätä ISB ei saanut enää käännettyä, edes tasuriksi.

Jälkiviisasteluna oli mm. seuraavia asioita: ISB:n pelaajapakka oli käännetty päälaelleen ja ketjut olivat kokeneet muutoksia, lisäksi vilttiketjun ”Atte Pentikäisetkin” pääsivät välillä jäälle rikkonaisessa pelissä, eli peliin ei ehkä leveällä rosterilla oikein päästy kunnolla sisään. Jokainen mies on kuitenkin tuttu toiselleen ja toimittajan näkemyksestä pelin ennakkoasetelmat vaivasivat monen mielessä. Oli pelissä otteita hyvästäkin, mutta pelkkä kulmissa pyöriminen ja syöttelypeli harvoin tuo voittoa. Kaikki kunnioitus AK:lle! Raastoivat kokopelin ja HALUSIVAT voittaa, mikä isbiläisiltä oli jäänyt vissiin Härmänportin pelikoneille. AK käytti vastahyökkäykset tehokkaasti, voittivat enemmän kaksinkamppailuita ja olivat herroja maalineduspelaamisessa. Oikeutettu tappio siis ISB:lle lukemin 5-6 (0-3,4-1 ja 1-2).

Tehot : Ala-Huikku 1+1, Neva-Keturi 0+2, Yrjänäinen + Ja. & Jo. Haapamäki + Huhtanen 1+0, Niemelä + Kivimäki (2min) 0+1.

Kolme lammasta : Koko joukkue!